Mitas ar teisybė: ko dar nežinojote apie itališkus makaronus?

Jeigu sunku kasdien sugalvoti, ką gaminti, vienas iš paprasčiausių ir lengviausių patiekalų gali būti makaronai su įvairiais padažais arba kitais ingredientais. Juos pagaminti neužtrunka labai daug laiko, o rezultatas gali būti stulbinantis ir kiekvieną kartą labai skirtingas. Tačiau neretai apie makaronus galime girdėti įvairių kalbų, kad jų valgyti daug nėra sveika ir panašiai. Tad šiame straipsnyje ir papasakosime, tam tikrus įdomius faktus apie itališkus makaronus ir sužinosite ar tai yra teisybė, o galbūt visa tai yra išsigalvota.

Nelygus makaronai reiškia pagaminti netinkamai

Kad ir kokį maistą valgytume, visada norime, kad jis atrodytų gražiai. Juk visada dar net neparagavus, nuomonę susidarome apie jį tik matydami. Tad turbūt daugelis sutiks, kad tvarkingi ir lygūs makaronai atrodys žymiai gražiau, nei kad nelygūs. Tačiau nereikėtų galvoti, kad nelygus makaronai yra padaryti nekokybiškai. Tikrai aukštos kokybės makaronai ir turi būti nelygūs, kad aplink juos galėtų aplipti kaip įmanoma daugiau padažo ir valgyti būtų žymiai skaniau. Todėl tikrai nereikėtų raukytis, kai savo lėkštėje pamatysite nelygius makaronus. Tada verta žinoti, kad patiekalas bus tikrai skanus ir gniaužiantis kvapą.

Kuo makaronai geltonesni, tuo kokybė jų yra geresnė

Tikriausiai daug kur esate girdėję, kad kokybiški makaronai yra tik tada, kai jų spalva yra geltona. Tuomet jie primena naminį maistą, o juk jis yra pats skaniausias ir sveikiausias. Tačiau itališki makaronai nebūtinai turi būti geltoni, kad jie pabrėžtų savo kokybę. Kaip tik atvirkščiai, kuo jie yra baltesni, tuo yra geriau. Būtent geltonumas gali simbolizuoti, kad makaronai yra netinkamai pagaminti, tai yra per daug išdžiuvę. Tad juos ir tinkamai išvirus, pačio geriausio rezultato tikėtis nereikėtų. Tad lyginti juos pagal geltonumą tikrai nereikėtų ir kur kas geresnis sprendimas, jei juos pirksite kur kas baltesnius.

Makaronų kilmės šalis nesvarbi

Norint valgyti tikrai gerą produktą, visada jį reikėtų rinktis iš ten, kur jie yra populiarūs ir galbūt net ten buvo atrasti. Kadangi makaronai visada asocijuojasi su Italija, todėl norint išskirtinės kokybės ir skonio, visada verta dėmesį atkreipti į pakuotėje nurodytą šalį ir rinktis tą, kurioje nurodyta Italija. Ir, apskritai, visi gurmaniški produktai, kurie bus gaminami su makaronais turėtų būti renkamasi iš to regiono, tuomet lėkštėje galėsite sukurti tikrą skonių fiestą.

Related Posts