Rafaelo tortas – kai norime nustebinti

Tikriausiai ne vienos šeimininkės pasididžiavimas yra tortas. Šiais laikais jau retai kur galima paragauti namuose kepto torto, nes daugeliui tai atrodo gana sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis darbas. Kai kurie tortai tikrai gali atimti nemažai laiko, tačiau kai juos paragauji, visas darbas atsiperka. Tad jei artimiausiu metu jūsų namuose pasirodys gana nemažas svečių kiekis, tikrai verta padirbėti ir namuose pasigaminti patį skaniausią rafaelo tortą. Apie jį trumpai ir papasakosime šiame straipsnyje.

Torto gaminimo etapai

Tikriausiai tie, kurie dar nei karto namuose nėra kepę torto, ieško tokio recepto, kuriame būtų visi darbai surašyti kaip įmanoma smulkiau, kad būtų kaip įmanoma mažesnė tikimybė padaryti kokių nors klaidų. Tad kiekvienam verta žinoti, kad torto gaminimas turi 4 etapus, ne išimtis yra ir rafaelo tortas. Jo gaminimo etapai yra:

  • Biskvitų išsikepimai;
  • Kremo pasigaminimas;
  • Torto sutepimas;
  • Papuošimas.

Kiekvienas gaminimo etapas pareikalaus tam tikro laiko tarpo, tad reikia tam nusiteikti ir jokiu būdu neskubėti ir daryti visko bet kaip, nes labai didelė tikimybė, kad kažkur bus padaryta klaida ir tortas nesigaus toks, kokio norėjote. Kad visko nereikėtų pasidaryti per vieną dieną, torto gamybą gali pradėti jau prieš kelias dienas. Tai yra susiradus jums patinkantį receptą ir pagal jį galite išsikepti biskvitą. Jis tikrai nesuges per kelias dienas, laikant jį vėsesnėje temperatūroje, o jūs galėsite jį nesudėtingai pasigaminti ir neskubėti ir jaudintis dėl laiko stokos.

Ko gali prireikti, norint pasigaminti rafaelo tortą?

Tikėtina, kad visų reikiamų produktų namuose nerasite, ko gali prireikti šiam tortui, tad verta pasidaryti sąrašą, ko gali reikėti. Svarbu žinoti, kad kiekvienas rastas receptas gali būti skirtingas, tad jei išsirinkote jį, tai ir vadovaukitės juo iki pat galo, nes atsiverstas kitas – gali parodyti visai kitokius produktus. Tačiau beveik visuose rafaelo torto receptuose turėtumėte rasti šiuos ingredientus: miltai, kiaušinis, cukrus, druska, vanilinis cukrus, aliejus, kepimo milteliai. Šie produktai yra skirti biskvitui ir kaip matote jie yra tokie, kurie naudojami kiekvieną dieną ir juos sudėtinga rasti tikrai nebus. Kremui dažniausiai reikia tokių ingredientų: grietinėlės, saldinto sutirštinto pieno, sviesto, kokoso ir citrinos. O papuošimui pagrinde reikia kokosų drožlių ir kitų papuošimų, kurie tiktų šiam turtui.

Kaip gražiai papuošti rafaelo tortą?

Papuošimas yra labai individualus dalykas, bet gražiausiai toks tortas žiūrisi tada, kai jis atrodo kaip tikras rafaelo, tai yra gausiai papuoštas kokosų drožlėmis. Kad jis dar atrodytų gražiau, ant viršaus galite uždėti rafaelo saldainių. Jeigu norite, juos galite perpjauti per pusę, taip tortui suteikdami dar kitokios kremiškos spalvos.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *