Dažnos stalo serviravimo klaidos

Stalo serviravimą reiktų pradėti nuo staltiesės, tada dedamos lėkštės, stalo įrankiai, taurės. Jeigu kuris nors patiekalas ar gėrimai nebus patiekiami- šių įrankių  ir indų nedėkite, deserto įrankius taip pat galima dėti ant stalo tik tada, kai paduodamas desertas. Jeigu ruošiates įprastai vakarienei naudokites kasdieninio serviravimo principais. Pagrindinė lėkštė dedama stalo centre, o visą kitą išdeliojama aplink ją, šakutė dedama į kairę nuo lėkštės, servetėlė dedama ant lėkštės viršaus arba po šakute. Dešinėje pusėje dedamas peilis, šalia jo sriubos šaukštas. Virš peilio statoma vandens stiklinė, į dešinę pusę- vyno taurė.

Švediško stalo serviravimas

Švediško stalo serviravimas vykdomas šiuo principu- svečiai apsitarnauja patys, paima maistą nuo vieno stalo, o sugrįžta valgyti prie kito, ruošiant tokį stalą reiktų atkreipti dėmesį į esminius reikalavimus: pagrindinis stalas yra dengiamas staltiese, gali būti puošiamas gėlėmis ir žvakėmis, stalas statomas patalpos viduryje arba  prie sienos, valgymui pasirenkami mažesni staliukai, tačiau sėdimų vietų turi užtekti visiems.  Prie kiekvieno patiekalo turi būti padėti įrankiai, jo pjovimui ir įsidėjimui, patiekalai gali būti statomi keliais aukštais ir serviruojami grupėmis, kad kiekvienas svečias galėtų patogiai pasirinkti  norimą patiekalą.

Popierinės servetėlės

Popierinės servetėlės nuolat reikalingos palaikyti švarai ir higienai. Stalo dekoravimo servetėlės gaminamos iš kokybiškų medžiagų, įvairių spalvų. Stalo serviravimui gali būti naudojami  servetėlių laikiliai, dėžutės ar dėklai. Buityje naudojamos popierinės rankų valymo servetėlės, popieriniai rankšluosčiai.

Iš ko gaminamos popierinės servetėlės?

Mediena yra pagrindinė popieriaus sudedamoji dalis, ji apdorojama ir išskiriamas pluoštas, kuris vadinamas medienos plaušiena, šis produktas skirstomas į dvi kategorijas: į neapdorotą ir perdirbtą plaušieną. Neapdorota masė dažnai naudojama kaip priedas gaminant popierines servetėles, rankšluosčius, puodelius ir kt. Perdirbta masė sudaro didžiąją dalį gaminio, norint gauti aukštos kokybės produktą perdirbta plaušiena sumaišoma su neapdorota plaušiena, jeigu norima išgauti produktui spalvą, naudojami dažikliai, o popierinių staltiesėlių kvapams suteikti naudojami kvepalai.

Related Posts