Kietas vanduo? Kaip išsirinkti vandens minkštinimo filtrus?

Pirma, turime kalbėti apie vandenį: kokia yra vandens svarba? Vanduo yra esminė maistinė medžiaga ir atlieka pagrindinį vaidmenį mūsų organizme. Tai medžiaga, sudaryta iš cheminių elementų vandenilio ir deguonies (H2O), esanti dujinėje, skystoje ir kietoje būsenoje. Tai beskonis ir bekvapis skystis kambario temperatūroje, gali ištirpinti daug kitų medžiagų.

Kiekvienai kūno sistemai, nuo ląstelių ir audinių iki gyvybiškai svarbių organų, reikalingas vanduo. Vanduo perneneša maistines medžiagas į visas mūsų kūno ląsteles, o deguonis – į mūsų smegenis, leidžia organizmui pasisavinti mineralus, vitaminus, aminorūgštis, gliukozę ir kitas medžiagas, išplauna toksinus, padeda reguliuoti kūno temperatūrą, veikia kaip “tepalas” sąnariams ir raumenims.

Kodėl reikia minkštinti vandenį?

Kietas vanduo ilgainiui gali tapti brangi problema. Kai požeminis vanduo teka per jūsų namų vamzdžius, ištirpusios mineralinės medžiagos susijungia su šiluma, palieka nuosėdas, kurios kenkia jūsų vamzdžiams, buitiniams prietaisams ir įrangai.

Vandens minkštinimas skirtas apdoroti kietą vandenį, pašalinant mineralus, kurie yra atsakingi už procesą, vadinamą jonų mainais. Vandens minkštinimas gali pašalinti mineralinius jonus, bet nepašalina teršalų, tokių kaip bakterijos ar sunkieji metalai, tokie kaip švinas, gyvsidabris ar net geležis. Jei norite skanesnio vandens, vandens filtravimo sistema gali būti geresnis pasirinkimas jūsų namams.

Koks vandens filtras yra tinkamiausias?

Išsirinkti vandens filtrą gerti ir gaminti namuose gali būti sunku, yra tiek daug geriausių vandens filtrų modelių, kurių kiekvienas turi skirtingą filtravimo lygį ir, žinoma, kainą.

Keletas galimų variantų:

  1. Keičiami vandens filtrai.

Net ir geriausias vandens filtras turės reguliariai keisti filtro kasetę. Yra platus pakaitinių vandens filtrų kasečių asortimentas, tinkantis visų tipų standartinėms sistemoms. Galite pasirinkti anglies filtrą, nuosėdų filtrą arba filtrą fluoridui iš vandens pašalinti.

  1. Vandens filtrai po kriaukle.

Po kriaukle esantis vandens filtras yra skirtas prijungti po kriaukle, tinka virtuvės kriauklei, vonios kriauklei ar bet kuriai kitai kriauklei, iš kurios geriate vandenį.

  1. Stalviršio vandens filtras.

Stalviršio filtrai neužima vietos po kriaukle, jo pranašumas yra tas, kad nereikia nuolat pildyti filtro talpyklos. Stalviršio filtrų priežiūra taip pat paprasta ir nereikia specialių įrankių.

  1. Atvirkštinis osmosas.

Atvirkštinis osmosas – tai vandens valymo procesas, kurio metu iš geriamojo vandens jonams, nepageidaujamoms molekulėms ir didesnėms dalelėms atskirti naudojama iš dalies pralaidi membrana. Atvirkštinio osmoso filtrai yra labai veiksmingi šalinant teršalus iš vandens.

 

Ir tai tik keletas būdų turėti namuose saugų ir kokybišką vandenį.

Nesunku pasimesti tarp visų galimų variantų, tačiau visų pirma verta atsižvelgti į teikėją, kuris turi ilgametę patirtį vandentvarkos srityje bei pilną paslaugų paketą – nuo konsultacijų, tyrimų, tinkamų filtrų parinkimo iki jų priežiūros.

Vandens minkštinimo filtrus įsigyti galite čia

Related Posts