Ar saugu važinėti universaliomis padangomis žiemą?

Visos padangos yra specialiai pagamintos. Netgi protektoriaus mišinio tipas turi didelį skirtumą. Prieš pasitikdami ateinančią žiemą su universalių padangų komplektu, svarbu suprasti, kuo skiriasi universalios ir žieminės padangos, ir kokių jums reikia, kad galėtumėte saugiai važiuoti lyjant lietui, sniegui, ledui ir esant šalčiui. Skirtumas tarp sezoninių ir žieminių padangų. Viso sezono padangos sukurtos sklandžiam ir tyliam važiavimui daugeliu sąlygų. Daugelis sezoninių padangų puikiai tinka lyjant ir plika danga ištisus metus. Nors vasarinių padangų rinkinys gali pasiūlyti šiek tiek sukibimo esant nedideliam sniegui ir kartais žiemos audrai, jos nėra skirtos giliam sniegui, ledui ir šaltam orui (kai temperatūra nesiekia ~45ºF).

Žieminės  padangos yra skirtos ilgoms žiemos sąlygoms, įskaitant sniegą, ledą ir purvyną. Šių padangų protektoriaus mišiniai šaltu oru išlieka minkštesni ir lankstesni. Tai pagerina sukibimą ir valdymą, kai temperatūra nukrenta žemiau ~45º F. Be to, gilaus, plataus ir dantyto žieminių padangų protektoriaus kraštai palaiko sukibimą atšiauriausiomis sąlygomis. Žieminės padangos su dygliais gali suteikti dar daugiau sukibimo važiuojant apledėjusiu keliu. Kai važiuojate plika arba šlapia danga, tinkamas visų sezonų padangų komplektas yra sukurtas taip, kad galėtumėte saugiai važiuoti kelyje. Jie netgi puikiai veikia švelniomis žiemos sąlygomis. Tačiau pablogėjus orams ir kelius padengus ledu ir sniegu, turėdami tinkamą žieminių padangų komplektą galėsite suvaldyti automobilį. Tai apima sustojimą. Pagalvokite apie tai, einant į ilgą žygį, žygių batų pora padės įveikti beveik bet kokį reljefą.

Ar turėtumėte turėti žieminių padangų rinkinį? Atsakymas priklauso nuo to, kokiu būdu važiuojate žiemą. Žieminių padangų komplektą savo transporto priemonėje sumontuoti nuo lapkričio iki kovo gali būti gera idėja. Ypač jei kiekvieną savaitgalį vykstate į kalnus arba jūsų miestą stipriai vargina žiemos orai ir ištisus mėnesius būna šalta arba beveik šalta. Be to, sezoninių žieminių ir universalių padangų keitimas padės pailginti žieminių padangų tarnavimo laiką. Artėjant žiemai saugios padangos gali padėti jums nuspręsti ar verta jas pasirinkti. Jei norite, kad jūsų saugumas vairuojant būtų užtikrintas, tikrai rekomenduojame apie tai pagalvoti.

Related Posts