Kaip išmokti valdyti droną?

Dronai yra naudojami daugelyje sričių, tokių kaip kariniai konfliktai, žemės ūkio darbai, fotografavimas ore, ar kitas aplinkos stebėjimas ar dingusių žmonių paieškai palengvinti. Tačiau šiomis dienomis, dronai tapo prieinami visiems ir galima rasti įvairių modelių parduotuvėse bei internete.

Būtina perskaityti instrukcijas ir mokytis valdymo subtilybių!

Jei norite mokytis kaip valdyti droną, kad jį galėtumėte naudoti tam tikros užduoties atlikimui ( fotografavimas ore, žemės ūkio darbuose, ar kt.) , tai gali būti sudėtinga. Dronų valdymo mokymasis yra ilgas ir sudėtingas procesas, kurio metu reikia išmokti daugybę įvairių elementų. Pavyzdžiui, kaip nustatyti aukštį, kryptį, greitį sureguliuoti objektyvą ir pan.

Prieš skrendant visada patikrinkite orą!

Oro sąlygos gali labai paveikti prietaiso veikimą. Pavyzdžiui, jeigu skrendate kuomet didelis vėjas, tai gali sulėtinti droną ir apsunkinti valdymą. Taip pat, jeigu oras per karštas ar per šaltas, tai gali neigiamai paveikti baterijų veikimą. Tad nepamirškite visiškai įkrauti baterijų, kad išvengtumėte nesklandumų skrydžio metu.

Naudokite dronų priedus!

Dronų priedai gali padaryti skrydį dar patogesnį ir lengvesnį. Pavyzdžiui, jeigu norite filmuoti ar fotografuoti aukštai, galite naudoti HD kamerą. Taip pat skirtukas gali padėti reguliuoti drono greitį bei aukštį. Jeigu norite, kad dronas skristų automatiškai, galite naudoti GPS sistemą.

Priešingu atveju galite lengvai sulaužyti droną ir prarasti pinigus.

Taisyklės – kurias privalote žinoti – draudžiami dalykai:

  • Draudžiama skristi vietose kur daug žmonių, ypatingai susibūrimo vietose kaip koncertai ar viešieji renginiai. Tai gali būti pavojinga ne tik Jums patiems, bet ir kitiems žmonėms aplink.
  • Draudžiama skristi aukščiau nei 120m aukštyje. Tai yra dėl to, kad aukštyje esantys objektai gali sukelti avariją ore.
  • Draudžiama skrieti prieš kitus objektus, tokius kaip automobiliai, motociklai ar bet kokie kiti judantys objektai.
  • Draudžiama skristi į privačią teritoriją ir įrašinėti garso ar vaizdo įrašus be žmonių leidimo. Tai gali sukelti įtarimų dėl jūsų asmeninio saugumo ir gali būti laikoma kenkėjišku veiksmu.
  • Negalima dronais skraidinti pavojingus daiktus kurie yra degūs, ar aštrūs, ar kaip nors kitaip pavojingi.

Related Posts