Plastikiniai langai: kaip juos tinkamai išsirinkti?

Namuose pastebėjote, kad plastikiniai langai pradėjo leisti šaltį arba balkono durys sunkiai darinėjasi? Remontuoti tokias bėdas neapsimoka, nes langai jau atitarnavo gan ilgą laiko tarpą ir todėl metas galvoti apie jų pakeitimą į naujus. Rinktis naujus plastikinius langus gali būti nelengvas žingsnis ir daug žinių reikalaujantis dalykas. Todėl, kad palengvintume apsisprendimą ir bent kažkiek sumažintume apsisprendimo klaidas, pateiksime keletą patarimų, kaip reikėtų išsirinkti naujus langus.

Kokio dydžio langus reikėtų pasirinkti?

Jeigu yra statomas naujas namas, tuomet iš anksto verta pagalvoti, kokie langai užtikrintų sandarumą, patikimumą ir kitas svarbias savybes. Langai gali būti dideli, užimti beveik visą dienos erdvę. Tačiau reikėtų žinoti ir tai, kad jie turėtų būti aukščiausios kokybės, kad galėtų nepraleisti šalčio šaltuoju metų sezonu. Jei sunku apsispręsti, kokio dydžio langai tinka vienu ar kitu atveju, visada galima pasitarti su specialistais. Na, o jei langai yra keičiami, vargu ar langų dydį galima pasirinkti. Dažniausiai renkamasi toks dydis, koks buvo ankstesnis langas.

Spalvos pasirinkimas

Kaip galima pastebėti, pagrindinė plastikinių langų spalva yra balta. Nors tai yra dominuojanti spalva, bet nebūtinai tokią pačią spalvą reikia rinktis ir jums. Naujausios technologijos leidžia pagaminti taip pat ne ką mažesnės kokybės langus ir kitos spalvos. Tai nereiškia, kad laikui bėgant ji pakeis spalvą ar nubluks. Todėl drąsiai galima eksperimentuoti. Kitokios spalvos langų rėmus galima derinti tiek prie namo išorės, tiek namo viduje esančio interjero ar kitų detalių. Tik reikėtų atkreipti dėmesį, kad vėl norint pakeisti jų spalvą, greičiausiai reikės keisti visus langus, perdažyti ar kitaip pakeisti rėmo nepavyks. Todėl rinktis reikėtų atsakingai, kad vėliau dėl neapgalvotų sprendimų tektų gailėtis.

Langų montavimas

Šis aspektas yra glaudžiai susijęs su langais. Jeigu bus pasirinkti tik labai aukštos kokybės plastikiniai langai, o montavimo darbai bus atlikti atmestinai, tuomet ir patys kokybiškiausi langai bus nieko verti. Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį, kas juos montuos. Netinkamas montavimas gali pasireikšti naudojant prastos kokybės medžiagas, ko pasekoje atsiras pralaidumas ir kiti rūpesčiai. Netinkamai išsirinkti montuotojai, gali stokoti žinių, patirties ir kitų reikiamų dalykų, kurie yra reikalingi kokybiškam langų sudėjimui.  Todėl neverta gailėti laiko ir pastangų ieškant gerų specialistų, kurie nors paprašys didesnės kainos, nei specialistai neturintys tinkamų žinių, bet būsite tikri, kad galutinis rezultatas nenuvils ir juo galėsite mėgautis dar ilgą laiką.

Related Posts