Šilumos siurbliai oras vanduo: vis labiau populiarėjantis šildymo būdas

Kiekvienas iš mūsų norime gyventi kuo efektyviau, mažiau teršti gamtą ar naudoti jos išteklius. Vienas toks būdas yra šilumos siurbliai oras vanduo. Šis šildymo būdas sparčiai populiarėja, nes yra tvarus ir patikimas. Tokį šiltinimo būdą renkasi vis daugiau asmenų, kurie statosi naujus namus, taip norėdami nemažai sutaupyti. Žinoma, tai yra gan nemaža investicija, bet žiūrint į ateities perspektyvą, ji palaipsniui atsipirks.

Ar tokie siurbliai tinka tik naujiems namams?

Daugelis mano, kad tokia sistema gali būti sumontuota tik tada, kai namas yra naujai statomas arba jis buvo neseniai pastatytas ir dar nėra sumontuotos šildymo sistemos. Tačiau šis manymas yra klaidingas. Tokia šildymo sistema praktiškai gali būti sumontuota bet kuriame gyvenamajame pastate, žinoma, įvertinus visus reikiamus aspektus. Reikia atsižvelgti į tai, koks tinkamas šilumos kiekis bus reikalingas būsimam plotui aprūpinti, kokio galingumo reikės šio aparato ir kitus dalykus. Tad labai svarbu žinoti, kad toks šildymas gali būti įrengtas ir naujuose ir renovuotose namuose, įvertinus jų energetinį efektyvumą. Prieš jį montuojant svarbu atkreipti dėmesį, kad jis nebūtų nei per galingas nei per silpnas. Jei bus pasirinktas per galingas siurblys, tuomet jis naudos per daug energijos, kuri nėra reikalinga, o tai gali atsiliepti jo ilgaamžiškumui, o jei bus pasirinktas per silpnas, bus sunaudota per daug sąnaudų, kurias reikės apmokėti.

Kaip veikia ši šilumos sistema?

Šią šilumos sistemą sudaro du blokai, tai yra išorinis ir vidinis. Išorinis blokas yra montuojamas lauke prie namo. Todėl jis gali skleisti šiokį tokį garsą. Tad prieš renkantis šį įrenginį pravartu atkreipti dėmesį į jo garsinius parametrus. Taip pat išorinį bloką rekomenduojama montuoti ten, kur skleidžiamas garsas turės mažiausią įtaką ir nekels diskomforto. Ir svarbu žinoti tai, kad tiekiamai šilumai neturės jokios įtakos, kurioje namo vietoje šildymo siurblys oras vanduo bus sumontuotas, todėl verta rinktis patį nuošaliausią namo kampą.

Ar ši sistema yra tikrai efektyvi?

Vyrauja nuomonė, kad esant dideliam šalčiui šie šilumos siurbliai gali dirbti neefektyviai, tačiau naujosios rūšies įrenginiai savyje turi papildomus šilumos šaltinius, kurie leidžia dirbti efektyviai, net ir spaudžiant šaltukui. Jie padeda gaminti šilumą, kai sunku ją gauti iš oro ir vandens. Tad drąsiai tokią šildymo sistemą galima naudoti ir per pačius didžiausius šalčius.

Related Posts